IPL hårborttagning – Bäst i test 2024 (Juli)

Det finns många olika IPL på marknaden idag, vi har gjort det enklare för dig att hitta den bästa. Därför har vi valt ut toppmodellerna baserat på kundrecensioner och bedömning från professionella experter. Läs vårt  test av IPL.

IPL hårborttagning bäst i test

Dessa gjorde bäst ifrån sig i vårt IPL hårborttagningstest: 

1. Iviskin G3 IPL Maskin
2. Philips Lumea Prestige
3. Braun Slik-expert Pro

1. Iviskin G3 IPL – Vår favorit

Iviskin G3 IPL Hårborttagning bäst i test

Annonslänk

Ljuspuls & Komfort

IVISKIN G3 innehåller 5 olika ljuspulsnivåer, vilket gör att du smidigt kan skräddarsy behandlingen efter din hudtyp och hårtyp för att uppnå optimala resultat. IceShield-kylfunktionen är en annan utmärkt funktion som säkerställer att huden hålls sval under behandlingen, vilket ökar komforten och dessutom minskar risken för hudirritation. Om du upplever irritation under de första behandlingarna, kan du enkelt sänka nivån på ljuspulsen.

15 års livslängd

När du överväger att köpa en IPL-hårborttagare för hair removal bör du särskilt titta på antalet ljuspulser enheten kan leverera. IPL-maskiner kommer med ett förutbestämt antal ljuspulser och när dessa är förbrukade måste en ny enhet införskaffas. Med en variation från 200.000 till nära 1 miljon ljuspulser på marknaden, sticker Iviskin G3 ut genom att erbjuda hela 900.000 ljuspulser, vilket motsvarar en förväntad livslängd på imponerande 15 år.

Användarvänlig och effektiv

När du överväger att skaffa en IPL-hårborttagare, är det inte bara de tekniska detaljerna som räknas. Det är också viktigt att produkten är användarvänlig. Iviskin G3 är en sådan produkt som uppfyller båda kriterierna. Den väger bara 250 gram, vilket ger en bekväm hantering och dess design gör att den ligger bra i handen vid användning. Tack vare detta kan man enkelt behandla nästan alla kroppsdelar. För de som söker en komplett lösning för hårborttagning, även ansikte, framstår Iviskin G3 som ett säkert val.

100% Nöjd Kund-Garanti

Iviskin erbjuder en 100% nöjd kund-garanti vilket innebär att du kan returnera produkten om du inte är nöjd inom 100 dagar. Vi anser att detta ger en viktig trygghet för dig som kund så att du kan vara säker på att produkten du investerar i kommer att fungera. Detta tycker vi är mycket viktigt när du ska handla, och därför rekommenderar vi denna produkt. Vi vill inte utsätta våra läsare för någon risk vid köp. Detta erbjuder även en produktgaranti på 3 år. Det innebär att om något skulle hända med produkten inom dessa 3 år kan du reklamera den och få problemet åtgärdat.

Annonslänk

2. Philips Lumea Prestige – IPL av hög kvalitet

Philips Lumea Prestige IPL

Annonslänk

i samarbete med PriceRunner

 

Design och kvalitet

Redan vid första anblicken imponerar Philips Lumea Prestige med sin eleganta och ergonomiska design. Enheten känns robust i handen vilket vittnar om Philips långa erfarenhet av att tillverka pålitliga elektronikprodukter. Dess trådlösa funktion ger större frihet, vilket är särskilt värdefullt när man navigerar runt svåråtkomliga områden.

Teknologiska funktioner

Det som verkligen gör Lumea Prestige framstående är dess avancerade IPL-teknologi. Med möjligheten att rikta ljuspulser mot melaninet i hårstråna kan användarna förvänta sig en effektiv och nästan smärtfri upplevelse. Med flera intensitetsinställningar kan man anpassa behandlingen för olika hudtyper och hårnyanser, vilket ger en skräddarsydd upplevelse för varje användare.

Användarupplevelse

Ett av de mest framstående inslagen med Lumea Prestige är dess användarvänlighet. De medföljande munstyckena, särskilt designade för olika delar av kroppen, som ben, armhålor, ansikte och så vidare, garanterar att varje område behandlas med största precision. Tack vare den trådlösa designen och den klara displayen är varje behandlingssession enkel och problemfri.

Toppklassig IPL-enhet

Sammanfattningsvis är Philips Lumea Prestige en toppklassig IPL-enhet som levererar på alla fronter: design, teknologi, användarvänlighet och resultat. För de som vill investera i en hårborttagningsenhet för hemmabruk som verkligen fungerar är Lumea Prestige ett självklart val. Den kan initialt verka dyr, men med tanke på de imponerande resultaten och besparingarna från att slippa salongbehandlingar, är den väl värd investeringen. Denna maskin är en av de som är bäst i test.

Annonslänk

i samarbete med PriceRunner

 

3. Braun Silk-Expert Pro 5 – IPL för hemmabruk

Braun Silk-Expert Pro 5 IPL

Annonslänk

i samarbete med PriceRunner

 

Kombinera elegans med funktionalitet

Braun Silk-Expert Pro 5 lyckas kombinera elegans med funktionalitet. Med sin slanka form och vitguldiga färgschema känns den både lyxig och kompakt. Den är lätt att hålla i handen och den gedigna kvaliteten tyder på en produkt som är byggd för att hålla länge.

SensoAdapt™ hudtonssensor

Det som verkligen skiljer Braun Silk-Expert Pro 5 från andra IPL-enheter på marknaden är dess avancerade SensoAdapt™ hudtonssensor. Denna teknik anpassar automatiskt ljusintensiteten baserat på hudton vilket säkerställer en optimal och säker behandling. Dessutom erbjuder enheten en ”Glide mode” för en snabbare och skonsammare behandling av större kroppsdelar.

Användarupplevelse

Att använda Braun Silk-Expert Pro 5 hemma är en ren fröjd. Med sina olika hastighetsinställningar kan man anpassa behandlingen efter eget behov. Dessutom kommer den med ett precisionshuvud för svåråtkomliga områden, vilket gör den idealisk för både stora kroppsdelar som ben och mindre områden som ansikte och överläppen.

En av de bästa IPL-enheterna för hemmabruk

Braun Silk-Expert Pro 5 är utan tvekan en av de bästa IPL-enheterna för hemmabruk på marknaden. Dess avancerade teknik och användarvänliga funktioner gör den till ett utmärkt val för dem som vill uppnå professionella hårborttagningsresultat hemma. Även om priset kan vara en aning högre jämfört med vissa konkurrenter så rättfärdigas detta av enhetens höga prestanda och de långvariga resultaten. Det gör att denna maskin även den är en av bäst i test!

Annonslänk

i samarbete med PriceRunner

 

Vilka metoder finns för hårborttagning?

Önskan att ta bort oönskat kroppshår har funnits i århundraden, och genom åren har det utvecklats olika metoder för att uppnå just detta. Från traditionella metoder som rakning till användning av modern teknologi som laser och IPL, finns det ett brett utbud av alternativ tillgängliga för dig som vill uppnå len och hårfri hud.

Rakning

Rakning är kanske det mest traditionella sättet att ta bort hår på. Det är snabbt, effektivt och billigt, men det måste göras ofta och huden kan lätt bli irriterad. Traditionell rakning kan göras både hemma eller på resande fot, och du får snabbt ett hårfritt resultat, men det är kortvarigt. Dessutom finns det ökad risk för inåtväxta hår som igen skapar obehag. I värsta fall kan det leda till inflammation som både är smärtsamt och besvärligt. Om du väljer att ta bort oönskat hår med hjälp av rakhyvel bör du se till att hyveln är vass och ren. Använd gärna raklödder för bästa resultat.

Vaxning

Vaxning har blivit alltmer populärt och används ofta över hela kroppen. Du kan vaxa dig hemma, eller så kan du göra det på salong. Om du väljer att vaxa dig på salong måste du räkna med att det är relativt dyrt och ofta mycket smärtsamt. Du behöver inte vaxa lika ofta som du eventuellt måste raka dig, och resultatet blir len och fint. Vaxning kan också bidra till att minska hårväxten över tid.

Innan du kan ta bort oönskat hår med vaxning måste du låta håret växa ut en stund. Detta kan kännas besvärligt för många. Borttagning av hår med vax är också mycket smärtsamt, särskilt vid de första behandlingarna. Regelbunden vaxning av oönskat hår kan också leda till irritation i huden och inåtväxta hår. Du bör förvänta dig att utföra behandlingarna var fjärde vecka.

Epilering

Epilering för att ta bort oönskat hår kan göras hemma och är ett enkelt sätt att ta bort hår på, men denna metod upplevs ofta smärtsam för många. Även här finns det en risk för irritation och inåtväxta hår, så det lönar sig att vara extra noggrann med efterbehandlingen. Med epilering tar du bort hela håret vid roten istället för att bara klippa det. Behandlingen är absolut effektiv och minskar ofta hårväxten över tid, men det är smärtsamt. Epilering kräver också en del tid, så det lönar sig att vara lite tålmodig.

Hårborttagningskräm

Hårborttagning med hjälp av hårborttagningskräm är också en populär behandlingsform. Det är enkelt, ofta smärtfritt och resultatet blir oftast bättre än vid rakning. Du bör dock vara medveten om att hårborttagningskrämer kan orsaka både irritation och allergiska reaktioner, samt att det inte är lika effektivt på grövre hårstrån. Om du ska ta bort oönskad hårväxt med hårborttagningskräm bör du alltid testa krämen på en liten del av huden innan du behandlar ett större område. Var också försiktig om du ska använda krämen på intima områden.

Hårborttagning med laser

Hårborttagning med laser ger vanligtvis långvariga resultat och minskar hårväxten över tid. Laser kan också användas på stora och små områden på kroppen. Laserhårborttagning måste göras på klinik och är mycket kostsamt. Det tar dessutom tid eftersom det krävs flera behandlingar för att uppnå bästa resultat.

IPL-hårborttagning

Hårborttagning med IPL har tagit landet med storm och det är inte utan anledning. Du kan utföra behandlingarna hemma på egen hand, säkert, tryggt och effektivt, och du är säker på långvariga resultat. Regelbunden användning av IPL minskar hårväxten över tid genom att sätta hårsäckarna i viloläge, och allt du behöver göra är att upprätthålla resultatet.

IPL-hårborttagning passar bäst för dig med ljus hud och mörkt hår, och för bästa resultat bör du se till att skaffa en IPL-maskin som har många ljusimpulser och som kan användas på hela kroppen. Med en IPL som dessutom har IceShield-funktion är du säker på att huden kyls ned medan den behandlas.

Vad är en IPL-hårborttagare?

IPL står för Intenst Pulserande Ljus och är en apparat som är designad för att ta bort oönskat kroppshår med hjälp av ljusenergi. IPL-teknologi använder ljusimpulser för att sätta hårsäckarna i viloläge, vilket minskar hårväxten över tid. När hårsäckarna sätts i viloläge växer de inte ut igen och du får ett hårfritt resultat. För att upprätthålla resultatet måste du se till att efterbehandla de områden på kroppen där du inte vill ha hårväxt.

Hur fungerar en IPL-apparat?

Principen bakom IPL-hårborttagning är att ljusenergin absorberas av melaninet, färgämnet, i hårsäckarna. Detta leder till att håret värms upp och med gradvis uppvärmning försvagas och minskar hårväxten. IPL-enheten skickar ljusimpulser genom huden, vilka träffar håret i tillväxtfasen och stör därmed tillväxtcykeln genom att sätta håret i viloläge.

Fördelen med IPL-hårborttagning är att det för många ger permanent resultat med regelbunden användning över tid. Du använder IPL-apparaten hemma och behöver inte spendera tid och pengar på att besöka en salong.

Det här bör du leta efter i en IPL-hårborttagare

När du väljer en IPL-hårborttagare finns det några saker du bör leta efter för att få den IPL-apparaten som passar dig bäst och ger effektiva resultat.

Hud- och hårtyp

Kontrollera om IPL-enheten är lämplig för din hudtyp och hårfärg. De flesta IPL-enheter fungerar bäst på personer med ljus till mediumhud och mörkt hår. Om du är osäker på om IPL-enheten kommer att fungera för dig bör du kontakta kundtjänst för det märke du väljer. Se till att enheten har 100 % nöjd-kundgaranti eller att du får hjälp att avgöra om IPL-apparaten passar din hud- och hårtyp.

Effektivitet och resultat

Den IPL-maskin du väljer bör vara effektiv och säker, samt ge långvariga resultat och ha flera hundra tusen ljusimpulser för lång livslängd. Många IPL-maskiner har inte tillräckligt med ljusimpulser för att du ska kunna upprätthålla resultatet över tid. Genom att välja en IPL med 800 000 ljusimpulser och mer är du säker på en apparat som du kan använda regelbundet under flera år.

Behandlingsområden

Överväg vilka områden på kroppen du vill behandla och välj en IPL-enhet som passar för dessa områden. Vissa enheter har mindre fönster vilket gör dem mest lämpade för ansiktet och bikinizonen, medan andra har större fönster för stora områden som ben och rygg. Det finns också IPL-apparater som är utformade för användning på hela kroppen, både stora och små områden.

Intensitetsnivåer och antal ljusimpulser

Kontrollera om IPL-enheten har flera intensitetsnivåer så att du kan välja den nivå som passar dig. Börja gärna med låg intensitet och öka styrkan gradvis. Genom att kunna justera intensiteten undviker du obehag och/eller hudirritation.

Säkerhetsfunktioner och IceShield-funktion

Vissa IPL-enheter har inbyggda hudsensorer som automatiskt anpassar ljusintensiteten baserat på din hudton för att säkerställa en säker och effektiv behandling. Vissa modeller från Iviskin har också inbyggd IceShield-funktion som ser till att kyla ned huden under behandling. Detta garanterar en behaglig behandling och minskar risken för hudirritation.

Användarvänligt och smart design

Välj en IPL-enhet som är användarvänlig och har en ergonomisk design för bekväm användning. Kontrollera om enheten har enkel hantering och tydliga instruktioner för korrekt användning.

Pris och garantier

Jämför priser och garantier mellan olika IPL-enheter för att hitta en enhet som passar din budget. Du bör också välja en IPL-hårborttagare med 100 % nöjd-kundgaranti och tillräckligt många ljusimpulser för långvarig användning.

Fördelar med användning av IPL Hårborttagare

Det råder ingen tvekan om att det finns många goda fördelar med att använda en IPL hårborttagare. Med allt från tillgänglighet, effektivitet och komfort är en IPL-apparat något av det bästa du kan använda för att enkelt och effektivt ta bort hår hemma.

Effektivt och enkelt

IPL hårborttagning är en mycket effektiv metod för att minska oönskad hårväxt över tid. De flesta upplever en betydande minskning av hårväxten med regelbunden behandling under 12 veckor, samtidigt som du kan se resultat redan efter fyra veckor.

IPL-hårborttagning utförs säkert och enkelt hemma, vilket sparar både tid och pengar. Du behöver inte besöka dyra salonger för att ta bort oönskad hårväxt, samtidigt som det är både smärtfritt och enkelt.

Bekvämt och säkert

Jämfört med andra hårborttagningsmetoder som vaxning, epilering eller rakning, upplevs användningen av IPL hårborttagare som mindre smärtsam och mer bekväm. Dessutom är det praktiskt eftersom du kan utföra alla behandlingar hemma.

Långvariga resultat

Även om IPL hårborttagning kräver flera behandlingar för att uppnå optimala resultat, är effekten vanligtvis långvarig jämfört med andra tillfälliga hårborttagningsmetoder. Hårborttagning med IPL sätter hårsäckarna i viloläge och med regelbunden användning får du ett hårfritt resultat efter bara några få veckor.

Tidsbesparande

Med IPL hårborttagning sparar du både tid och pengar. Du behöver inte längre åka till dyra salonger för att ta bort oönskat hår, du kan göra det själv hemma, helt på egen hand.

Inåtväxta hår

Med vanliga hårborttagningsmetoder som rakning, vaxning och epilering finns det ofta en risk för både hudirritation och inåtväxta hår. Detta behöver du inte oroa dig för med IPL. Den tar bort håret enkelt genom att sätta det i viloläge och du slipper därför oroa dig för inåtväxta hår som kan vara både smärtsamma och besvärande.

Var på kroppen kan du använda IPL

Du kan använda en IPL hårborttagare på hela kroppen och den kan användas av både män och kvinnor. Den är faktiskt så säker att den kan användas på känsliga områden som i bikinilinjen. Om du ska använda en IPL-enhet på mindre områden bör du överväga en modell med ett mindre fönster, då kommer den åt bättre. Du kan använda en IPL hårborttagare både på benen, låren, ryggen, bikinilinjen och i ansiktet. Kom ihåg att genom att använda en IPL sätter du hårsäckarna i viloläge så använd den inte på platser där du vill att håret ska växa ut igen.

Är IPL hårborttagning säkert?

Det är helt säkert att använda en IPL-apparat, men du bör se till att välja en som har flera inställningar för intensitet. Börja försiktigt och öka gradvis om du önskar det. Med en IPL med IceShield-funktion har du också möjlighet att kyla ned det område du behandlar.

Detta bör du veta när du ska använda IPL

En IPL är enkel att använda, men det finns ändå ett par saker du bör tänka på innan du börjar behandlingarna. Detta för att få bästa resultat på de områden på kroppen du ska behandla.

Läs manualen noggrant

Innan du startar din IPL-behandling är det absolut viktigaste att du tar dig tid att läsa igenom manualen som följer med din enhet. Varje modell och märke kan ha sina unika egenskaper, rekommendationer och säkerhetsanvisningar. Manualen kommer inte bara att vägleda dig genom hur enheten fungerar, men den kommer också att ge specifik information om hur länge och hur ofta du bör använda den, samt vilka säkerhetsåtgärder du bör vidta när du använder denna maskin hemma för din hair removal.

Välj rätt hud- och hårkombination

IPL fungerar bäst på mörkt hår mot en ljus hudton. Mörkt hår innehåller mer melanin, vilket gör det lättare för ljuset att rikta in sig. Men moderna IPL-enheter har ofta sensorer som anpassar intensiteten efter din hudton, vilket gör dem lämpliga för ett bredare spektrum av hud- och hårkombinationer.

Testa din hud

Innan du påbörjar en full behandling med hair removal gör ett hudtest på en liten yta. Detta för att se hur din hud reagerar på behandlingen och för att säkerställa att du inte upplever några biverkningar.

Undvik solljus före och efter behandling

Din hud kan bli känsligare för solen efter en IPL-behandling. Undvik därför solen i några veckor före och efter behandlingen och använd solkräm om du måste vara ute i solen.

Tålamod är nyckeln

Kom ihåg att IPL inte ger omedelbara resultat. Det kan kräva flera behandlingar innan du ser en tydlig minskning av hårtillväxten. Var tålmodig och konsekvent med dina behandlingar.

Så använder du IPL

Hur du använder en IPL hårborttagare kan variera något från modell till modell, men proceduren är i stort sett densamma.

1. Förbered huden

Börja med att rengöra, raka och torka huden noggrant på det område du vill behandla. Ta bort eventuella rester av kräm, lotion och deodorant.

2. Testa på en liten yta

Innan du använder IPL på en stor del av kroppen bör du testa enheten på en liten, dold yta för att kontrollera hur huden reagerar.

3. Välj rätt energinivå

Välj rätt energinivå och pulsinstrument baserat på din hudtyp och hårfärg. Börja vanligtvis med lägre energinivåer och öka gradvis efter behov.

4. Korrekt hållning och vinkel

Håll IPL-enheten mot huden med den optiska delen i direkt kontakt med huden. Se till att enheten är i rätt vinkel för att säkerställa effektiv ljusbehandling.

5. Behandla huden

När du är redo att börja behandlingen placerar du den optiska delen av IPL-enheten mot huden och avger ljuspulser genom att trycka på startknappen eller pekskärmen, beroende på modellen.

Flytta IPL-enheten jämnt över det önskade området och se till att alla delar av huden behandlas.

6. Upprepa behandlingen

Upprepa behandlingen på varje område du vill ta bort hår från. Flera behandlingar krävs för att uppnå önskat resultat.

7. Efterbehandling

Efter IPL-behandlingen kan huden kännas lite irriterad eller röd. Undvik direkt solljus och använd solkräm med högt solskyddsfaktor på det behandlade hudområdet för att förhindra pigmentförändringar.

8. Rengöring och underhåll

Efter användning, rengör IPL-enheten enligt tillverkarens instruktioner för att bibehålla hygien och prestanda. Det är viktigt att läsa och följa bruksanvisningen som medföljer din IPL-enhet noggrant för att säkerställa korrekt och säker användning.

Att använda en IPL-enhet är för många det perfekta sättet att ta bort oönskat hår på, förutom möjligheten att uppnå en jämnare hud. Det är enkelt att använda och med regelbunden användning är de flesta garanterade ett fantastiskt resultat.

Källor

Iviskin.se, se.braun.com, pricerunner.se, forbrugertesten.dk, testjakt.se