Laser hårborttagning hemma – Bäst i test 2024 (Juni)

IPL och laser är liknande teknologier, men med olika ljusspektrum. Laser använder en specifik våglängd för att rikta in sig på melaninet i hårsäckarna och därigenom förhindra håråterväxt, medan IPL använder ett bredare spektrum, men är mindre koncentrerad. Maskiner för hemmabruk som finns tillgängliga idag använder IPL-teknologi

Laser hårborttagning hemma Bäst i test

Det finns många olika IPL och laser på marknaden idag, vi har gjort det enklare för dig att hitta den bästa. Därför har vi valt ut toppmodellerna baserat på kundrecensioner och bedömning från professionella experter. Läs vårt test av IPL.

IPL (Intensivt pulserat ljus) teknologi har revolutionerat världen av hårborttagning genom att erbjuda en snabb och nästan smärtfri lösning för långvarig hårborttagning.

Med rätt enhet kan du enkelt behandla oönskad hårväxt hemma, i din egen takt. IPL-behandlingar är effektiva på de flesta hudtyper och hårtyper, men det är viktigt att notera att IPL kanske inte är lämpligt för personer med mörkare hudtoner.

Vilka egenskaper bör en IPL hårborttagare ha?

Att välja en IPL-hårborttagare för hemmabruk kräver noggrant övervägande av några viktiga egenskaper. Här är en översikt över de faktorer du bör beakta:

  • Funktionalitet: Hur många intensitetsnivåer erbjuder den? Har den olika ljuspulseringshastigheter? Vilken typ av hud och hårtyper är den lämplig för?
  • Kvalitet: Är IPL-hårborttagaren robust och tillverkad av hållbara material?
  • Pris: Är priset rimligt med tanke på funktionerna och kvaliteten?
  • Trygghet: Har tillverkaren en kundnöjdhet-garanti och hur fungerar den?

Dessa gjorde bäst ifrån sig i vårt IPL hårborttagningstest: 

1. Iviskin G3 IPL Maskin
2. Philips Lumea Prestige
3. Braun Slik-expert Pro

1. Iviskin G3 IPL – Vår favorit

Iviskin G3 IPL Hårborttagning bäst i test

Annonslänk

Ljuspuls & Komfort

IVISKIN G3 innehåller 5 olika ljuspulsnivåer, vilket gör att du smidigt kan skräddarsy behandlingen efter din hudtyp och hårtyp för att uppnå optimala resultat. IceShield-kylfunktionen är en annan utmärkt funktion som säkerställer att huden hålls sval under behandlingen, vilket ökar komforten och dessutom minskar risken för hudirritation. Om du upplever irritation under de första behandlingarna, kan du enkelt sänka nivån på ljuspulsen.

15 års livslängd

När du överväger att köpa en IPL-hårborttagare bör du särskilt titta på antalet ljuspulser enheten kan leverera. IPL-maskiner kommer med ett förutbestämt antal ljuspulser och när dessa är förbrukade måste en ny enhet införskaffas. Med en variation från 200.000 till nära 1 miljon ljuspulser på marknaden, sticker Iviskin G3 ut genom att erbjuda hela 900.000 ljuspulser, vilket motsvarar en förväntad livslängd på imponerande 15 år.

Användarvänlig och effektiv

När du överväger att skaffa en IPL-hårborttagare, är det inte bara de tekniska detaljerna som räknas. Det är också viktigt att produkten är användarvänlig. Iviskin G3 är en sådan produkt som uppfyller båda kriterierna. Den väger bara 250 gram, vilket ger en bekväm hantering och dess design gör att den ligger bra i handen vid användning. Tack vare detta kan man enkelt behandla nästan alla kroppsdelar. För de som söker en komplett lösning för hårborttagning, framstår Iviskin G3 som ett säkert val.

100% Nöjd Kund-Garanti

Iviskin erbjuder en 100% nöjd kund-garanti vilket innebär att du kan returnera produkten om du inte är nöjd inom 100 dagar. Vi anser att detta ger en viktig trygghet för dig som kund så att du kan vara säker på att produkten du investerar i kommer att fungera. Detta tycker vi är mycket viktigt när du ska handla, och därför rekommenderar vi denna produkt. Vi vill inte utsätta våra läsare för någon risk vid köp. Detta erbjuder även en produktgaranti på 3 år. Det innebär att om något skulle hända med produkten inom dessa 3 år kan du reklamera den och få problemet åtgärdat.

Annonslänk

2. Philips Lumea Prestige – IPL av hög kvalitet

Philips Lumea Prestige IPL

Annonslänk

i samarbete med PriceRunner

 

Design och kvalitet

Redan vid första anblicken imponerar Philips Lumea Prestige med sin eleganta och ergonomiska design. Enheten känns robust i handen vilket vittnar om Philips långa erfarenhet av att tillverka pålitliga elektronikprodukter. Dess trådlösa funktion ger större frihet, vilket är särskilt värdefullt när man navigerar runt svåråtkomliga områden.

Teknologiska funktioner

Det som verkligen gör Lumea Prestige framstående är dess avancerade IPL-teknologi. Med möjligheten att rikta ljuspulser mot melaninet i hårstråna kan användarna förvänta sig en effektiv och nästan smärtfri upplevelse. Med flera intensitetsinställningar kan man anpassa behandlingen för olika hudtyper och hårnyanser, vilket ger en skräddarsydd upplevelse för varje användare.

Användarupplevelse

Ett av de mest framstående inslagen med Lumea Prestige är dess användarvänlighet. De medföljande munstyckena, särskilt designade för olika delar av kroppen, garanterar att varje område behandlas med största precision. Tack vare den trådlösa designen och den klara displayen är varje behandlingssession enkel och problemfri.

Toppklassig IPL-enhet

Sammanfattningsvis är Philips Lumea Prestige en toppklassig IPL-enhet som levererar på alla fronter: design, teknologi, användarvänlighet och resultat. För de som vill investera i en hårborttagningsenhet för hemmabruk som verkligen fungerar är Lumea Prestige ett självklart val. Den kan initialt verka dyr, men med tanke på de imponerande resultaten och besparingarna från att slippa salongbehandlingar, är den väl värd investeringen.

Annonslänk

i samarbete med PriceRunner

 

3. Braun Silk-Expert Pro 5 – IPL för hemmabruk

Braun Silk-Expert Pro 5 IPL

Annonslänk

i samarbete med PriceRunner

 

Kombinera elegans med funktionalitet

Braun Silk-Expert Pro 5 lyckas kombinera elegans med funktionalitet. Med sin slanka form och vitguldiga färgschema känns den både lyxig och kompakt. Den är lätt att hålla i handen och den gedigna kvaliteten tyder på en produkt som är byggd för att hålla länge.

SensoAdapt™ hudtonssensor

Det som verkligen skiljer Braun Silk-Expert Pro 5 från andra IPL-enheter på marknaden är dess avancerade SensoAdapt™ hudtonssensor. Denna teknik anpassar automatiskt ljusintensiteten baserat på hudton vilket säkerställer en optimal och säker behandling. Dessutom erbjuder enheten en ”Glide mode” för en snabbare och skonsammare behandling av större kroppsdelar.

Användarupplevelse

Att använda Braun Silk-Expert Pro 5 är en ren fröjd. Med sina olika hastighetsinställningar kan man anpassa behandlingen efter eget behov. Dessutom kommer den med en precisionshuvud för svåråtkomliga områden, vilket gör den idealisk för både stora kroppsdelar som ben och mindre områden som överläppen.

En av de bästa IPL-enheterna för hemmabruk

Braun Silk-Expert Pro 5 är utan tvekan en av de bästa IPL-enheterna för hemmabruk på marknaden. Dess avancerade teknik och användarvänliga funktioner gör den till ett utmärkt val för dem som vill uppnå professionella hårborttagningsresultat hemma. Även om priset kan vara en aning högre jämfört med vissa konkurrenter så rättfärdigas detta av enhetens höga prestanda och de långvariga resultaten.

Annonslänk

i samarbete med PriceRunner

 

Guide: Användning av IPL 

Att använda en IPL-enhet kan vara ett utmärkt sätt att minska oönskad hårväxt och uppnå en slätare hud. Men för att få bästa möjliga resultat och en säker upplevelse är det viktigt att följa vissa riktlinjer. Här har vi samlat några av de viktigaste punkterna att tänka på när du använder IPL hemma.

1. Läs manualen noggrant

Innan du startar din IPL-behandling är det absolut viktigaste att du tar dig tid att läsa igenom manualen som följer med din enhet. Varje modell och märke kan ha sina unika egenskaper, rekommendationer och säkerhetsanvisningar. Manualen kommer inte bara att vägleda dig genom hur enheten fungerar, men den kommer också att ge specifik information om hur länge och hur ofta du bör använda den, samt vilka säkerhetsåtgärder du bör vidta.

2. Välj rätt hud- och hårkombination

IPL fungerar bäst på mörkt hår mot en ljus hudton. Mörkt hår innehåller mer melanin, vilket gör det lättare för ljuset att rikta in sig. Men moderna IPL-enheter har ofta sensorer som anpassar intensiteten efter din hudton, vilket gör dem lämpliga för ett bredare spektrum av hud- och hårkombinationer.

3. Testa din hud

Innan du påbörjar en full behandling gör ett hudtest på en liten yta. Detta för att se hur din hud reagerar på behandlingen och för att säkerställa att du inte upplever några biverkningar.

4. Undvik solljus före och efter behandling

Din hud kan bli känsligare för solen efter en IPL-behandling. Undvik därför solen i några veckor före och efter behandlingen och använd solkräm om du måste vara ute i solen.

5. Tålamod är nyckeln:

Kom ihåg att IPL inte ger omedelbara resultat. Det kan kräva flera behandlingar innan du ser en tydlig minskning av hårtillväxten. Var tålmodig och konsekvent med dina behandlingar.

Källor

Iviskin.se, se.braun.com, pricerunner.se, forbrugertesten.dk, testjakt.se