Bäst i test aftersun

Efter en lång dag ute i solen är det perfekt att smörja in kroppen med aftersun. Det hjälper dig att bevara solbrännan samt lugnar och kyler huden. Välj gärna en aftersun med fuktgivande ingredienser så att du håller huden mjuk och frisk.

För att få bästa möjliga effekt av aftersun bör du applicera den omedelbart efter att du har varit ute i solen. Börja med att ta en ordentlig dusch för att ta bort solkräm, saltvatten, klor och svett som kan ha samlats på huden under dagen.

Vi har tittat på några av de mest populära aftersun-krämerna för att göra det enklare att hitta den variant som passar bäst för dig och din hud.

[/col] [/row]

1. Biotherm Lait Oligo- Vår favorit

Annonslänk

Biotherm Lait Oligo-Thermal Milk Aftersun är en återfuktande aftersun som kan användas på hela kroppen och i ansiktet. Biotherm Aftersun har en behaglig doft, är dryg och färgar inte av sig på kläderna. Den torkar snabbt in och är enkel att applicera.

Biotherm Lait Oligo-Thermal Milk Aftersun ger mycket fukt och lugnar huden efter en dag i solen. Den innehåller vitamin E och planktonextrakt som ger näring till huden samtidigt som den gör huden mjuk och behaglig. Här får du också en aftersun som hjälper till att sätta igång cellförnyelsen. Biotherm Lait Oligo-Thermal Milk Aftersun kan användas av alla hudtyper.

2. Soothing Aloe After Sun Gel- Aftersun med vårdande ingredienser

Annonslänk

Soothing Aloe After Sun Gel ser till att både lugna huden och ge den rikligt med fukt efter en lång dag i solen. Den lindrar också obehag i huden om du har haft oturen att bli solbränd.

Soothing Aloe After Sun Gel absorberas snabbt i huden utan att kännas klibbig. Den är fullpackad med näringsämnen som vitamin E och C, samt grönt te som skyddar mot fria radikaler samtidigt som den hjälper till att reducera fina linjer och rynkor.

Soothing Aloe After Sun Gel är dryg, doftar av citrus och gör huden mjuk. Kan användas på hela kroppen.

Annonslänk

3. Piz Buin Aftersun- Bästa pris aftersun

Annonslänk

i samarbete med PriceRunner

 

Piz Buin Aftersun har ett bra pris och är enkel att applicera. Flaskan fungerar som en spray vilket gör att du slipper få aftersun på händerna. Den lugnar huden och återställer den naturliga fuktbalansen efter en lång dag i solen.

Genom att använda aftersun bidrar du till att förhindra att huden flagnar och du får en mer varaktig solbränna. Piz Buin Aftersun absorberas snabbt i huden och ger rikligt med fukt utan att huden känns fet eller klibbig.

Piz Buin Aftersun har en svag doft och kan användas på hela kroppen. Var lite försiktig runt ögonen eftersom den kan svida om den kommer i kontakt med ögonen.

Annonslänk

i samarbete med PriceRunner

 

Användning av aftersun

Användning av aftersun är viktigt för att ta hand om huden efter att ha blivit exponerad för solen. När huden utsätts för solljus kan den bli torr, irriterad och ibland solbränd. Aftersun-produkter är utvecklade för att lindra, kyla och reparera huden, samt hjälpa till att upprätthålla rätt balans efter en dag ute i solen.

Fuktgivande ingredienser

När du väljer en aftersun är det viktigt att leta efter produkter som innehåller fuktgivande ingredienser som aloe vera, glycerin och naturliga oljor. Aloe vera är särskilt känd för sina lugnande egenskaper och kan bidra till att minska rodnad och inflammation orsakad av solens UV-strålar. Glycerin och naturliga oljor hjälper till att binda fukt till huden, vilket förhindrar att den blir torr och fjällig.

Applicering av aftersun

För att få bästa möjliga effekt av aftersun bör du applicera den omedelbart efter att du har varit ute i solen. Det är viktigt att duscha först för att ta bort solkräm, saltvatten, klor och svett som kan ha samlats på huden under dagen. När huden är ren och torr, applicera ett generöst lager med aftersun på de utsatta områdena. Massera produkten försiktigt in i huden tills den är helt absorberad.

Vad bör en bra aftersun innehålla?

Aftersun-produkter med antioxidanter kan vara särskilt fördelaktiga. Antioxidanter som vitamin E och C hjälper till att bekämpa fria radikaler som kan skada hudceller och påskynda åldringsprocessen. Genom att använda en aftersun med dessa ingredienser kan du hjälpa huden att återhämta sig snabbare efter solskador och bevara ett ungdomligt utseende.

En annan fördel med aftersun är dess kylande effekt. Många aftersun-produkter är formulerade med ingredienser som mentol eller kamfer, som ger en omedelbar känsla av svalka på huden. Detta kan vara särskilt lugnande för huden som känns varm och stram efter en dag i solen. Genom att kyla ner huden kan du också minska risken för svullnad och ytterligare irritation.

Bevara solbrännan med aftersun

Användning av aftersun är också viktigt för att förlänga solbrännan. Fuktig hud behåller solbrännan bättre, medan torr hud fjällar och tappar färgen snabbare. Genom att använda aftersun regelbundet kan du upprätthålla en jämn och fin solbränna under längre tid.

Kom ihåg solkräm

Det är också viktigt att notera att även om aftersun-produkter kan hjälpa till att lindra och reparera huden efter solning, ersätter de inte behovet av solskydd. Det är alltid viktigt att använda en bredspektrad solkräm med hög SPF när du är ute i solen för att skydda huden mot skadliga UV-strålar och förhindra solskador.

Aftersun är en väsentlig del av eftervården för huden efter solning. Genom att välja rätt produkter och använda dem korrekt kan du lindra solbränna, återfukta och reparera huden samt förlänga solbrännan.