Locktång bäst i test

Det hjälper lite med snygga naglar eller en fin outfit om inte håret också ser bra ut, och med en locktång kan du få de finaste lockarna. Oavsett om du vill ha mjuka vågor eller riktiga lockar är en ordentlig locktång ett populärt verktyg för att fixa håret både till vardags och fest.

Vi har tittat på tre av de bästa locktängerna som skapar olika sorters lockar, så att det blir lättare för dig att hitta den locktång som passar dig bäst.

1. Curlstyler Ceramic Waver-Vår favorit för vågor

Annonselenke

Drömmer du om lockar så är det kanske mjuka lockar du bör satsa på. Om du tar en titt på sociala medier kommer du snabbt att se att locktänger som skapar stora, mjuka lockar är populära för tillfället. Denna locktång från Cera gör precis vad den lovar.

Cera fungerar genom att du placerar locktången över en del av håret. Du börjar vid hårbotten och arbetar dig ned mot topparna. Med denna får du underbara vågor. Du kan justera värmen så att den passar bäst för ditt hår.

Cera har keramiska plattor som ser till att resultatet blir både jämnt och glansigt. Den passar alla hårtyper och är enkel att använda. Den känns lätt i handen så att du inte blir tröttare än nödvändigt i varken handen eller armarna. Cera värms upp snabbt och håller temperaturen stabil under arbetet. Den kommer med en kabel på hela 3 meter.

Annonselenke

2. Wylera-Trådlös locktång

Annonselenke

Denna fantastiska Wylera DreamWave locktång har en snygg och ergonomisk design i roséguld och imponerar de flesta, särskilt eftersom den är trådlös. Den trådlösa funktionen ger dig större frihet när du ska locka håret och den är perfekt att ta med på resan. Den är liten och kompakt, men gör verkligen sitt jobb fullt ut.

Wylera DreamWave är utrustad med en keramisk yta som säkerställer en jämn värmefördelning samt förhindrar frissigt hår. Med denna locktång får du silkeslena vågor eller lockar och du kan själv bestämma vilken riktning lockarna ska ha. Locktången behåller värmen bra och är klar att användas på bara 30 sekunder.

Wylera DreamWave har fått många bra recensioner och har fyra stjärnor hos Cocapanda. Det enda några användare har att klaga på är pip-ljudet den gör medan håret lockas.

Annonselenke

3. BaByliss Curling Wand

Annonselenke

Med BaByliss Curling Wand får du vackra och definierade lockar på ett ögonblick. Den är lätt att använda och har sex digitala värmeinställningar så att du kan välja temperatur upp till 210 grader. Om du vill ha mjuka lockar använder du låg värme och för mer studsiga lockar kan du använda starkare värme.

BaByliss Curling Wand är en liten 10 mm locktång där du virar håret runt cylindern för att snabbt få vackra lockar. Du kan använda den här för både mellanlångt och långt hår.

BaByliss Curling Wand har en kvartskeramisk yta som ger jämn värmefördelning. Den har en extra lång cylinder som gör den perfekt även för långt hår. BaByliss Curling Wand stänger av sig automatiskt och har en vridbar kabel på 2,5 meter så att du kan stå framför spegeln på badrummet och locka håret.

Locktången från BaByliss Curling Wand levereras med hela tre års garanti, värms snabbt och är lätt att både använda och hålla. Kom ihåg att använda värmeskydd för att ta hand om ditt hår på bästa sätt. BaByliss Curling Wand har hela fem stjärnor hos Cocoapanda och kunderna rapporterar om vackra lockar som är enkla att skapa.

Annonselenke

Hur fungerar en locktång?

En locktång fungerar genom att värma upp och forma håret runt en cylinder, en borste eller med hjälp av en sluten apparat som ger lockar med hjälp av värme. När håret är placerat runt locktången, värms det upp och hålls på plats i några sekunder innan det släpps för att avslöja lockarna. Locktänger finns i olika storlekar, från tunna cylindrar som ger små, tighta lockar till tjockare cylindrar som skapar lösare, mer vågiga lockar eller med hjälp av borstar med värme. Du kan också hitta locktänger med olika material som keramik, turmalin eller titan, vilka alla har sina egna fördelar när det gäller värmefördelning och skydd av håret.

Hur man använder en locktång

Det kan ta lite träning att använda en locktång och hur svårt det är att använda en beror lite på vilken typ av locktång du väljer. Om du tycker att det är svårt kan du trösta dig med att med lite övning kommer tekniken att komma med tiden.

Börja med att se till att håret är helt torrt innan du börjar. Applicera en värmeskyddsspray för att skydda håret mot värmeskador.

Dela upp håret i mindre sektioner. På så sätt blir håret lättare att arbeta med. Fäst de återstående sektionerna upp och bort från ansiktet, gärna med hårklämmor.

Sätt på locktången och värm den upp till önskad temperatur. Välj en lägre temperatur för fint eller skadat hår och en högre temperatur för tjockare hår.

Ta en liten sektion av håret och placera locktången vid roten. Vira håret runt cylindern och håll det i några sekunder innan du släpper. Upprepa denna process med varje sektion av håret tills du har uppnått önskad stil. Om du använder en locktång utan cylinder följer du bruksanvisningen.

När hela håret är lockat, kan du använda fingrarna eller en borste för att styla och forma lockarna efter önskemål. Avsluta med en lätt hårspray för att hålla frisyren på plats.

Detta bör du tänka på

Du bör ha lite gott om tid när du ska locka håret, så planera noggrant om du ska locka håret innan en fest eller ett evenemang. Kom ihåg att håret måste vara helt torrt om du inte använder en borste med föneffekt för att skapa lockarna. Ha lite tålamod och arbeta med små sektioner åt gången.

Om du vill ha lockar som ser naturliga ut kan du med fördel locka håret i olika riktningar. Kom ihåg att använda värmespray för att skydda håret och avsluta med en bra hårspray.

Om du vill ha lösa och voluminösa lockar kan du dra fingrarna genom håret efter att det är lockat. Låt lockarna svalna innan du stylar dem.

Med en bra locktång och lite övning kan du skapa vackra, eleganta lockar som får dig att lysa vart du än går. Om du använder hårförlängningar bör du se till att de tål värmen från en locktång. Gör ett test på en liten bit hår innan du börjar med hela processen.