Snabbfix för påsar under ögonen: Minska svullnaden på 20 minuter

Snabbfix för påsar under ögonen

Att vakna upp med påsar under ögonen kan få oss att känna oss gamla. Men oroa dig inte, det finns enkla metoder för att minska dem på bara 20 minuter. Här är en guide till hur du snabbt kan återfå din fräscha blick och stramare hud.

Kalla skedar:

Lägg två skedar i kylskåpet i några timmar. Lägg dem sedan över ögonen i några minuter. Den kalla temperaturen kan hjälpa till att dra åt huden och minska svullnaden.

Eye-patches:

Det finns så kallade eye-patches på marknaden som innehåller ingredienser som koffein, hyaluronsyra, och andra ämnen som är gynnsamma för huden. De kan hjälpa till att minska svullnad och mörka ringar under en kort tidsperiod.

Koffein:

Använd en ögonkräm som innehåller koffein. Koffein kan hjälpa till att dra ihop blodkärlen och minska svullnaden under ögonen.

Aloe Vera:

Denna naturliga ingrediens har lugnande och antiinflammatoriska egenskaper som kan minska svullnaden och rodnaden under ögonen.

Potatisskivor:

Skiva en potatis tunt och lägg skivorna över dina ögon i cirka 15 minuter. Potatisens naturliga enzymer kan hjälpa till att minska svullnaden.

Gröna te-påsar:

Låt två grönt te-påsar att dra i hett vatten i några minuter, kyl dem sedan och placera över ögonen i 15-20 minuter. Antioxidanterna i grönt te kan hjälpa till att minska svullnad och strama åt huden.

Massera försiktigt:

Använd dina fingertoppar för att massera området under ögonen försiktigt. Detta kan hjälpa till att förbättra blodcirkulationen och minska vätskeansamlingen.

Håll huvudet högt:

När du sover, prova att ha en extra kudde under huvudet för att förhindra vätskeansamling under ögonen.

Medan dessa metoder kan vara effektiva för att snabbt minska påsar under ögonen är det viktigt att komma ihåg att en hälsosam livsstil, god sömn och en balanserad kost också spelar en avgörande roll i att förebygga dem. Om du regelbundet upplever svullnad under ögonen kan det vara klokt att rådfråga en hudläkare eller annan specialist för att identifiera eventuella underliggande orsaker och få råd om långsik