Bäst i test setting spray

Det råder ingen tvivel om att setting spray för många verkligen är ett ”måste” i den dagliga sminkrutinen. En setting spray ska se till att sminket sitter som berget genom hela dagen, och gärna även genom ett träningspass.

Det finns en mängd olika setting sprays att välja mellan, och det kan kännas svårt att hitta den bästa. Därför har vi tagit en titt på tre setting sprays som har blivit populära på sociala medier och kontrollerat vilka som är värda att investera i.

Eftersom vi inte har tillgång till Sephoria finns det ett par varianter vi inte kan testa, men som vi vet är mycket populära, och det är setting sprays från Charlotte Tilbury och setting sprayen från One Size.

1. Nyx Setting Spray-Vår favorit

Annonslänk

NYX setting spray har gjort succé på sociala medier och det är inte utan anledning. Den har ett överkomligt pris och ser till att sminket sitter hela dagen. Sprayen är lätt att applicera med hjälp av pumpflaskan och den lägger sig väl på ansiktet utan att kännas klibbig eller seg. NYX setting spray finns i två varianter; Matte Shine Free eller Dewy Fresh Glow. På så sätt kan du välja den som passar dig bäst, oavsett om du vill ha en glödande eller matt look.

NYX setting spray är lätt att använda och allt du behöver göra är att hålla flaskan 10-15 cm från ansiktet och spraya jämnt över hela. Låt sprayen lufttorka för bästa resultat. Om du applicerar för mycket kan du torka bort överskottet genom att försiktigt trycka en servett eller annat mjukt papper mot ansiktet.

NYX har under en längre tid blivit ett mycket populärt amerikanskt märke inom smink och hudvård. Detta är ett märke som ligger i den lägre prisklassen men helt utan att kompromissa med kvalitet och effekt.

Annonslänk

2. MAC Cosmetics- Populär setting spray

Annonslänk

Setting sprayen från MAC Cosmetics FIX+ Stay är en setting spray som får goda recensioner från användare över hela världen. Detta är en underbar setting spray som lovar att hålla sminket på plats i hela 16 timmar. Dessutom är den fylld med en mängd vårdande ingredienser som gör underverk för din hud.

MAC Cosmetics är återfuktande, vårdar huden och skyddar mot föroreningar och blått ljus från skärmar. Den är alkoholfri och packad med bra antioxidanter som din hud uppskattar. Eftersom denna setting spray är alkoholfri använder den filmformande partiklar för att låsa sminket, helt utan att det känns tungt.

Många goda recensioner och utan doft av parfym, samt att sminket sitter hela dagen gör detta till en setting spray du bör ta en extra titt på. Enda nackdelen med MAC Cosmetics FIX+ Stay är att den är relativt kostsam, men om vi ska tro alla nöjda användare så är den värd pengarna.

Annonslänk

3. LÓreal Paris – Den viral succén

Annonslänk

L’Oréal Paris Infaillible 3-Second Setting Mist är en av settingsprayerna som har blivit virala på sociala medier och som får lovord från användare både nära och fjärran. Trots att den blivit enormt populär har den fått blandade recensioner. Den är antingen älskad eller hatad.

L’Oréal Paris Infaillible 3-Second Setting Mist lovar att hålla sminket på plats i hela 36 timmar, även när du blir svettig eller varm. Den smetar inte av sig på kläderna och ska kännas lätt på huden och ge en silkeslen finish.

En snabb titt på recensionerna som denna setting spray har fått kan visa på mycket varierande upplevelser. Många anser att det är den allra bästa setting sprayen, medan andra tycker att den är lite klibbig och luktar parfym. Trots detta rapporterar de flesta att den verkligen håller sminket på plats, och det är ju det vi alla är ute efter.

Annonslänk

Få sminket att hålla hela dagen med Setting Spray

Är du trött på smink som smetar av sig på kläderna eller som inte håller hela dagen? Då är det dags att investera i en setting spray. Det finns flera olika sorter att välja mellan, och du kan välja mellan setting spray med matt eller glansig effekt. En setting spray kan också hjälpa till att ge din hud en extra fuktighetsboost och bidra till att kontrollera oljig hud.

Vad är Setting Spray?

Setting spray, även känd som makeup setting spray eller fixing spray, är en spray som appliceras efter att du har lagt din makeup. Den är designad för att bidra till att förlänga hållbarheten på din makeup. Setting spray fungerar genom att bilda ett skyddande lager över makeupen, vilket låser allt på plats.

Hur använder du Setting Spray?

Att använda setting spray är en enkel process. Efter att du har lagt din makeup håller du flaskan med setting spray cirka 15-20 centimeter från ansiktet och sprayer jämnt över. Du kan också spraya ett par gånger i en ”X” och ”T” form för att säkerställa att hela ansiktet täcks. Låt sprayen torka naturligt.

Fördelarna med Setting Spray?

En setting spray har faktiskt flera fördelar utöver att bara hålla makeupen på plats. Den bidrar till att förlänga hållbarheten på din makeup, vilket betyder att du kan njuta av en felfri look hela dagen eller kvällen.

Många setting sprays innehåller fuktgivande ingredienser som hyaluronsyra eller glycerin, som hjälper till att hålla huden återfuktad och fräsch under dagen.

Du får också setting sprays med oljekontrollerande egenskaper som kan bidra till att minska glans och olja på huden, vilket är särskilt användbart för dig med fet eller kombinerad hud.

Genom att bilda ett skyddande lager över makeupen, kan en setting spray bidra till att förhindra att smink överförs till kläder, telefoner eller andra ytor under dagen.

Vilken Setting Spray passar för dig?

Vilken setting spray som passar för dig beror på om du önskar en matt eller glansig finish, samt vilken hudtyp du har. Har du känslig hud bör du välja en setting spray som inte innehåller parfym eller alkohol.

Oavsett vilken hudtyp du har bör du se till att lägga till en setting spray i din sminkrutin. Då får du en sminkning som håller hela dagen, utan att smeta av sig på kläderna.