Bäst i test självbruning

Drömmer du om den perfekta solkyssta glöden året runt, men vill undvika skadliga UV-strålar? Då är self tanning din bästa vän! Med dagens avancerade självbränningsprodukter kan du uppnå en naturlig och jämn brunfärg utan att utsätta din hud för solens skadliga strålar.

Med self tanning kan du njuta av vacker hud året runt utan att skada huden i solarium. Många använder även self tanning på sommaren, gärna innan man kan sola på stränderna. Genom att använda self tanning regelbundet kan du också minska tiden du spenderar i solen och skydda dig själv från snabbt åldrande hud och skadliga UV-strålar.

Vi har tagit en titt på några av de mest populära self tanning produkterna och gått igenom fördelar och nackdelar så att du slipper leta efter den perfekta self tanningen.

1.Bondi Sands Glo – Vår favorit

Annonslänk

 

Bondi Sands Glo har snabbt blivit en stor favorit bland alla som vill ha en fantastisk brunfärg utan att behöva vistas i solen. Här får du en självbruning i flera färger som passar alla som önskar en smickrande brun färg på en sekund.

Bondi Sands Glo självbruningskräm smittar inte av på kläderna, men se till att den har torkat ordentligt innan du klär på dig igen. Den känns lätt på huden och är lätt att applicera. Du kan använda Bondis självbruning både på kroppen och i ansiktet, och den tvättas lätt bort med tvål och vatten.

Bondi Sands är inspirerad av havet och solen vid Australiens mest ikoniska strand, Bondi Beach. Med denna self tanning är den ultimata brunfärgen tillgänglig för alla, oavsett om du är mörk eller ljus. Färgen håller dessutom länge och ser fantastisk ut.

Annonslänk

2. Ambre Self Tan Drops – Populär självbruning för ansiktet

Annonslänk

 

Ambre Self Tan Drops  är självbruningsdroppar som du använder tillsammans med din dag- eller nattkräm. Dropparna kommer gradvis ge en naturlig glöd utan att du behöver vistas i solen. Självbränningsdropparna används i ansiktet och kan enkelt ingå i din hudvårdsrutin.

Du kan också använda denna självbruningskräm för händerna om du önskar. Allt du behöver göra är att blanda några droppar av self tan drops i handkrämen och sedan massera in blandningen ordentligt i händerna. Använd en fuktig trasa för att ta bort färgen på insidan av händerna.

Annonslänk

3. Clarins Self Tan – Den populära självbruning

Annonslänk

Annonslänk

Det är inte utan anledning at Clarins Self tan har blivit så populär på sistone. Denna självbruningskräm ger en omedelbar färg och en känsla av sommar året runt. Den passar alla hudtyper, oavsett om du är ljus eller mörk. Den kan även användas av personer med känslig hud.

Clarins Self Tan torkar snabbt och färgar inte av sig på dina kläder. Den är dryg i användning och enkel att applicera. Du kan använda solbränningen så ofta du vill och färgen blir starkare för varje gång. Färgen håller i cirka sju dagar. Det bästa med solbränningen från Clarins är att den inte lämnar några fläckar, vilket garanterar den perfekta brunfärgen.

Annonslänk

 

Välj rätt självbruning

Det finns ett brett utbud av självbränningsprodukter på marknaden, från lotioner och mousse till sprayer och geler. Välj en produkt som passar din hudtyp. Se till att välja en självbruning som är lätt att applicera och ger bra kontroll över färgen. Dessutom ska den inte färga av sig på dina kläder och den bör torka snabbt.

Innan du applicerar självbruningen

Innan du applicerar självbruningen är det viktigt att förbereda din hud för bästa möjliga resultat. Börja med att exfoliera huden noggrant för att ta bort döda hudceller. Detta kommer att bidra till att säkerställa en jämn applicering av självbränningsprodukten och förhindra ojämnheter. Efter exfoliering, återfukta huden ordentligt för att undvika att självbränningsprodukten samlas på torra områden.

Appliceringsmetod

När du ska applicera självbruningen bör du använda en applikatorhandske eller en applikatorvante för att förhindra färgning av händerna. Applicera produkten jämnt över huden i cirkulära rörelser.

Börja med att applicera produkten på de större områdena som armar, ben och mage, och arbeta dig sedan nedåt mot fötterna och uppåt mot bröstet. Var särskilt noggrann runt armbågar, knän och vrister, eftersom dessa områden har en tendens att absorbera mer produkt och kan bli mörkare.

Var tålmodig

Självbruning kräver lite tålamod. Efter appliceringen, låt produkten torka helt innan du klär på dig eller lägger dig ner. Undvik att duscha eller svettas i minst 6-8 timmar efter appliceringen för att säkerställa att färgen utvecklas jämnt. När tiden har gått kan du försiktigt duscha för att avlägsna eventuella överskott av självbruningen.

Underhåll

För att behålla din solkyssta glöd är det viktigt att återfukta huden dagligen och undvika långa perioder i vatten. Använd en fuktighetskräm med självbrunande medel för att förlänga färgen och undvik användning av grova skrubbningar som kan avlägsna färgen snabbare. Applicera gärna ett nytt lager med självbruning var 3-4 dag för att behålla intensiteten i färgen.

Kom ihåg att alltid skydda din hud mot solen genom att använda solskydd, även när du har applicerat självbruning. Njut av din hälsosamma och strålande hud utan oro för skadliga solskador!