Bäst i test solkräm

Solkrem är en viktig del av din hudvårdsrutin, särskilt under sommarmånaderna. Solens UV-strålar kan orsaka brännskador, solskador och till och med hudcancer. Genom att använda solkräm regelbundet kan du skydda din hud och minska risken för allt från hudcancer till tidigt åldrande. Välj en solkräm som passar din hudtyp. Det finns solkrämer för fet hud, torr hud, känslig hud och även för barn.

Det är viktigt att välja en solkräm med brett spektrumskydd mot både UVA- och UVB-strålar. Let efter en solkräm med SPF (Sun Protection Factor) på minst 30. Kom ihåg att du blir brun även om du använder solkräm!

Vi har tittat på några av de mest populära solkrämerna och granskat de olika fördelarna så att du slipper leta efter den perfekta solkrämen.

1. Biotherm Waterlover- Vår favorit

Annonslänk

Biotherm Lait Solaire Sun Screen SPF30 är en solkräm med solskyddsfaktor 30 som kan användas både på kroppen och i ansiktet. Solkrämen från Biotherm har en härlig doft och en mycket behaglig konsistens. Här slipper du kladdig hud och händer, dessutom lämnar krämen inga fläckar på kläderna.

Denna solkräm från Biotherm är dryg och absorberas snabbt av huden utan att lämna vita märken. Kom ihåg att smörja in dig regelbundet under dagen, särskilt de dagar du vistas länge i solen.

Biotherm Lait Solaire Sun Screen är vattenresistent och kan användas av både vuxna och barn. Det kan dock vara bra att komma ihåg att barn bör använda solskyddsfaktor 50. Även om solkrämen är vattenresistent är det klokt att smörja in sig regelbundet under dagen för att vara säker. Kom ihåg att smörja in dig även på molniga dagar.

2. Hawaiian Tropic- Bästa pris för solkräm

Annonslänk

Hawaiian Tropic solkräm är mycket omtyckt av många, både på grund av dess effektivitet, doft och pris. Denna solkräm absorberas snabbt av huden utan att kännas kladdig. Den ger bra fukt och ger känslan av att smörja in sig med en bra body lotion. Faktum är att den tillför fukt till huden i upp till 12 timmar.

Hawaiian Tropic har solskyddsfaktor 30 och ger bra skydd mot solen. Den har en härlig doft av kokos som många förknippar med sommardoften. Solkrämen skyddar mot både UVA- och UVB-strålning och är vattenresistent i 80 minuter, men det är fortfarande bra att smörja in sig regelbundet.

Hawaiian Tropic är dermatologiskt testad och anses vara allergivänlig. Den har fått bra feedback från användare med allergier och känslig hud. Solkrämen är lätt att applicera och ger bra skydd under hela dagen.

Annonslänk

3. Aloe Soothing solkrem- Den mest populära solkrämen

Annonslänk

Det är inte utan anledning som Aloe Soothing Sun Cream har blivit så populär för många. K-beauty är mer populärt än någonsin och denna solkräm har blivit en bästsäljare över hela världen.

Aloe Soothing Sun Cream har solskyddsfaktor 50 och är fylld med bra ingredienser som både återfuktar och lugnar huden. Solkrämen absorberas snabbt och känns inte kladdig. Aloe Soothing Sun Cream skyddar mot både UVA- och UVB-strålar och har konsistensen av en lätt och behaglig fuktighetskräm.

Denna solkräm kan användas året runt eftersom den känns lätt på huden under en varm sommar och återfuktar i kallt och torrt vinterväder. Den passar alla hudtyper, även känslig hud.

Annonslänk

Om Solkräm

Solkräm är viktig för att ta hand om din hud. Genom att använda solkräm regelbundet kan du skydda dig mot solens skadliga UV-strålar och minska risken för att bli solbränd, få solskador, åldrande hud och hudcancer. Välj en solkräm som har bredspektrat skydd (SPF 30 eller högre) och som passar din hudtyp.

Hur man använder solkräm

Applicera solkräm på alla utsatta hudområden. Kom ihåg att även smörja in ansiktet, öronen, halsen, händerna och fötterna. Applicera rikligt med solkräm minst 20 minuter innan du går ut i solen. Applicera solkräm på nytt minst varannan timme, eller oftare om du svettas eller badar.

Tips för att använda solkräm

Det är en myt att du inte blir brun om du använder solkräm, och du bör använda solkräm även på molniga dagar. Kom ihåg att smörja in alla hudområden.

Det är fördelaktigt att smörja in sig ofta under dagen, särskilt om du badar. Detta gäller även solkräm som är vattenresistent.

Låt solkrämen absorberas i huden i minst 20 minuter innan du går ut i solen. Om du är bekymrad över solens skadliga påverkan på huden bör du undvika solen under de starkaste timmarna, mellan 11:00 och 15:00.

Val av solkräm

Om du ska simma eller svettas mycket, välj en vattenresistent solkräm. Kom ihåg att ingen solkräm är helt vattentät, så applicera på nytt efter bad eller svettning.

För intensiva aktiviteter, välj en solkräm som är avsedd för sport. Dessa är vanligtvis vatten- och svettresistenta och sitter bra på huden under fysisk ansträngning.

Om du bara behöver solkräm för daglig användning under smink, välj en lätt, återfuktande formula som inte lämnar en fet känsla.

SPF (Sun Protection Factor) indikerar hur väl en solkräm skyddar mot UVB-strålar, som orsakar solbränna.

  • SPF 15: Blockerar cirka 93 % av UVB-strålarna. Passar för kortvarig solning eller daglig användning om du inte är ute länge.
  • SPF 30: Blockerar cirka 97 % av UVB-strålarna. Ett bra val för de flesta under normala förhållanden.
  • SPF 50: Blockerar cirka 98 % av UVB-strålarna. Idealisk för ljus hud som lätt blir bränd eller under starka solförhållanden.

Se också till att du väljer en solkräm som skyddar mot UVA-strålar. Dessa strålar tränger djupare in i huden och kan orsaka åldrande och hudcancer. Se till att solkrämen är märkt med ”bredspektret skydd” för att säkerställa att den skyddar mot både UVA- och UVB-strålar.

Applicering och mängd

För att uppnå det skydd som anges på solkrämen måste du applicera tillräcklig mängd. För en vuxen person rekommenderas att använda cirka 30 ml för att täcka hela kroppen. Kom ihåg att applicera solkräm minst 20 minuter innan du går ut i solen, och applicera på nytt varannan timme eller omedelbart efter simning eller svettning.

Genom att välja en solkräm som passar dina behov kan du njuta av solen på ett säkert sätt och skydda din hud mot skador. Kom ihåg att solkräm är en viktig del av hudvård året runt, inte bara på sommaren.