Så får du en felfri brunfärg med brun-utan-sol

Många av oss vet att det att utsätta vår hud för överdriven solning kan orsaka både tillfälliga och permanenta skador på huden. UV-strålarna från solen kan bidra till synliga rynkor och i värsta fall kan man utveckla hudcancer. Om du vistas mycket i solen är det viktigt att du använder solkräm med hög solskyddsfaktor och att du smörjer in dig regelbundet. Om du vill bli brun och gyllene utan att skada huden kan brun-utan-sol vara det perfekta valet för dig.

Brun-utan-sol är inte vad det en gång var, och är enkelt att applicera. Dessutom är många brun-utan-sol-produkter mycket hållbara och kan variera upp till en vecka. Med regelbunden användning av brun-utan-sol kan du se till att du har en vacker bränna hela året, utan att utsätta kroppens största organ för mer fara än nödvändigt.

För att få bästa möjliga resultat med användning av brun-utan-sol finns det ett par saker du bör komma ihåg, och vi har satt upp en översikt över hur du bör gå tillväga för att få den finaste bränna genom att använda brun-utan-solkrämer. Undrar du vilka brun-utan-solkrämer som är bäst? Då bör du ta en titt på vår bäst i test för brun-utan-sol.

Förbered huden väl

Innan du börjar med brun-utan-sol bör du se till att göra några förberedelser. Börja med att exfoliera kroppen ordentligt. Då tar du bort döda hudceller som hjälper till så att brun-utan-solprodukten fäster ordentligt och inte skapar fläckar. Efter att du har skrubbat och exfolierat kroppen bör du smörja in kroppen med en bra fuktighetskräm, särskilt på torra områden.

Välj rätt brun-utan-sol

Det finns ett brett utbud av brun-utan-sol produkter att välja mellan, så ta dig lite tid att hitta den som passar dig bäst. Du kan välja mellan brun-utan-sol i form av spray, mousse, lotion och droppar. Droppar används ofta tillsammans med ansiktskräm, medan spray, mousse och lotion används på kroppen. Om du aldrig har använt brun-utan-sol tidigare bör du börja med en som ger gradvis mer färg. Då får du lättare kontroll över färgen och risken för stora fläckar och färgskillnader minskas.

Applicering av brun-utan-sol

När du ska applicera brun-utan-sol börjar du med att jämnt applicera produkten över huden i cirkulära rörelser. Använd gärna en appliceringsvante så att du undviker missfärgade händer.

Börja med de större områdena som armar och ben och arbeta dig nedåt mot fötterna och upp mot bröstet. Var extra noggrann runt armbågar, knän och vid anklarna. Dessa är områden där du också bör se till att tillföra extra fukt innan du påbörjar processen med brun-utan-sol.

Ha tålamod

Brun-utan-sol kan kräva lite tålamod och planering. Applicera helst brun-utan-sol dagen innan du vill visa upp din solbrända hud. Då har färgen tid att utvecklas och du kan jämna ut eventuella ojämnheter i färgen. Undvik att ta långa duschar eller bli väldigt varm de första timmarna efter applicering. Detta säkerställer att brun-utan-sol hinner sätta sig ordentligt så att du får bästa möjliga resultat. För att upprätthålla färgen bör du upprepa processen veckovis eller var fjärde till femte dag. Låt brun-utan-sol torka ordentligt innan du klär på dig för att undvika att krämen smetas ut eller skapar fläckar.

Underhåll av brunfärgen med brun-utan-sol

För att förlänga livslängden på den solbruna färgen bör du återfukta huden regelbundet och undvika grova skrubbningar som kan ta bort färgen snabbare. Använd en fuktighetskräm med brun-utan-solmedel för att bibehålla intensiteten i färgen mellan appliceringarna. Kom alltid ihåg att skydda din hud mot solen med solkräm, även när du har applicerat brun-utan-sol.

Med brun-utan-sol kan du få en solbrun färg både på kroppen och i ansiktet året runt, utan att utsätta huden för potentiell skada genom solning på stranden eller i solarium. Det kan ändå vara bra att veta att vi alla behöver D-vitamin, vilket vi får bäst genom att vistas i solen. Här räcker det med korta perioder, och det finns inget behov av att sitta timmar i solen.

Lycka till med brunfärgen!