Så bevarar du solbrännan

Äntligen har vi ljusare nätter och längre dagar förutom sol och värme. Många av oss är snabba att njuta av de härliga soltimmarna när de väl visar sig, och därmed kommer också solbrännan smygande. Efter en lång vinter och blåaktig hud känns det fantastiskt att äntligen få lite färg på kroppen igen. Det finns ett par saker du kan göra för att bevara solbrännan så länge som möjligt och vi har tagit en titt på dem.

Fukt, Fukt, Fukt!

Fuktighet är nyckeln till att hålla din solbränna frisk och strålande. Efter en dag i solen kan huden bli torr, så kom ihåg att smörja in dig med en bra fuktighetskräm varje dag. Välj en lotion som innehåller naturliga oljor eller aloe vera för att ge din hud en riktig boost. Detta kommer också att förhindra flagning, vilket är solbrännans värsta fiende.

Kom ihåg vatten

Så viktig är vatten för huden och hälsan

Drick mycket vatten! Håll kroppen hydrerad inifrån för att stödja hudens naturliga glöd. En bra tumregel är att sikta på minst åtta glas vatten om dagen. Detta kommer inte bara att hjälpa din hud att behålla solbrännan, utan också ge dig mer energi och ett friskare utseende.

Skonsam exfoliering

Du kanske tänker att exfoliering kommer att ta bort solbrännan, men faktiskt kan skonsam exfoliering en till två gånger i veckan hjälpa till att ta bort döda hudceller och låta den friska, bruna huden komma fram. Använd en mild kroppsskrubb och var försiktig så att du inte överdriver. Kom ihåg, målet är att få fram glöden, inte skrapa bort den!

Duscha smart

Undvik långa, varma duschar. Värme kan torka ut din hud och få solbrännan att blekna snabbare. Försök att duscha i ljummet vatten och använd en mild, fuktgivande duschgel. Efter duschen, klappa huden torr med handduken istället för att gnugga, och smörj in dig med fuktighetskräm medan huden fortfarande är lite fuktig.

Rätt kost

Vad du äter kan faktiskt påverka hur länge solbrännan håller. Ät mat som är rik på betakaroten, som morötter, sötpotatis och mango. Dessa kan bidra till att förlänga solbrännan. Vitamin E och C är också bra för huden, så fyll tallriken med nötter, frön, citrusfrukter och gröna grönsaker.

Självbrunare

När den naturliga solbrännan börjar avta kan en bra självbrunare vara din bästa vän. Välj en självbrunare som passar din hudton, och applicera den jämnt för att undvika fläckar. Detta kommer att ge dig en fin övergång och hjälpa dig att behålla sommarglöden lite längre.

Solkräm

Det är lätt att tänka att solkräm bara är för stranden, men sanningen är att du bör använda solkräm året runt. Även om du inte försöker bli brunare kommer solkrämen att skydda din hud och förhindra att solbrännan bleknar snabbt. Välj en dagkräm med SPF och gör det till en del av din dagliga rutin.

Undvik åtsittande kläder

Åtsittande kläder kan leda till friktion och slitage på huden, vilket kan få solbrännan att försvinna snabbare. Välj istället luftiga och bekväma kläder som låter huden andas och stråla.

Med dessa enkla men effektiva tips kan du njuta av sommarglöden lite längre och känna dig solkysst även när temperaturen börjar sjunka. Så ta hand om din hud, njut av hösten, och låt sommarens minnen och solbränna vara så länge som möjligt!